Recepty
Nudle s tvarohem a jablky
Uvaříme si nudle v mírně osolené vodě
Nudle s tvarohem a jablky - celý článek...
Polévka z červené čočky
Červenou čočku vařte v 1 litru vody bez předchozího namáčení
Polévka z červené čočky - celý článek...
Rychlý a chutný pórkový závin
listové těsto zatočené v roličce
Rychlý a chutný pórkový závin - celý článek...
Bomba proti chřipce
I kdyby nic jiného, je to jistě spousta vitamínů…..
Bomba proti chřipce - celý článek...
Mysuri dal z červené čočky
V Indii jsou všechny druhy luštěnin nazývány „dal“
Mysuri dal z červené čočky - celý článek...
Lassí - indický jogurtový nápoj
Klasické indické lassi je nápoj mixovaný
Lassí - indický jogurtový nápoj - celý článek...
marcipánové bonbony
V novém videu Dr.Oetker se přesvědčíte, že obarvit marcipán,
marcipánové bonbony - celý článek...
Pochoutka a sirup z květu černého bezu
Smažené květy bezu - Kosmatice
Pochoutka a sirup z květu černého bezu - celý článek...
Rizoto po indicku
300 g rýže(celozrnné), 3OO g mrkve, 2 pórky,1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru nebo 1 lžičku sušeného, 20 g rozinek, špetka cukru, 2 lžičky kari koření....
Rizoto po indicku - celý článek...
Zdravý tavený sýr
Domácí tavený sýr za 15 minut!!! A je ho hodně!!!
Zdravý tavený sýr - celý článek...
Vločkovník
Z vloček uvaříme hustou kaši, osmahneme pokrájenou cibuli, uvaříme přes noc namočenou cizrnu a hrášek. Všechny ingredience smícháme a v pekáčku zapečeme.
Masala
Kardamom v hmoždíři rozdrtíme. Do litru studené vody vložíme všechno koření a dáme vařit. Směs necháme převařit tak 10 minut, ale podle chuti. Po 10 minutách je vývar dost ostrý. Přidáme čaj a po jedné až pěti minutách přidáme cukr.
Ghí
V ajurvédské kuchyni je nezbytné přepouštěné máslo neboli ghí. Ghi platí v ajurvédě za prostředek omlazující. Jídla připravená s ghí jsou lépe stravitelná a tělo může snáze přijímat z potravy vitamíny.