cizrnová pomazánka Hummus

cizrnová pomazánka Hummus

Postup přípravy:
 
• 150 g suché cizrny
• 1 dcl studeného vývaru z cizrny
• 4 stroužky česneku
• 0,5 dcl olivového oleje
• 1 citron
• sůl
• římský kmín drcený
• 100 g sezamové pasty tahini
 
 
Cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a necháme nejlépe přes noc namočenou. Druhý den ji v téže vodě cca 1 hodinu vaříme, vodu mírně osolíme. Vaříme tak dlouho, až změkne jako máslo, poté ji scedíme a necháme vychladit, vývar si ponecháme. Uvařenou cizrnu rozmixujeme v kuchyňském robotu společně s česnekem, citronem, vychlazeným vývarem, římským kmínem a solí na jemnou pastu. Na úplný konec přidáme sezamovou pastu tahini – tato přísada pokrm zvláční, spojí a dochutí.


Více informací na www.receptnazdravi.cz
 



Labuti pirka