Lahodný domácí sýr Lahodný

Lahodný domácí sýr

 bez konzervantů

dle internetu



·         1 l mléka

·         1 polévková lžíce soli

·         200 až 300 g zakysané smetany

·         3 vejce


Příprava

Nalijte mléko do hrnce a přidejte sůl a zahřejte.

Smíchejte kysanou smetanu s vejci.

Jakmile mléko začne vřít, přidejte směs smetany a vajec a dobře promíchejte. Povařte 5 minut a směs stále míchejte, jakmile se začne sýr oddělovat, přeceďte ho.

Nechte sýr odstát v lednici po dobu několika hodin a pak jej můžete konzumovat.

Zkuste přidat různé druhy koření, či bylinek a získáte pokaždé jinou chuťovou variantu.
 nebo

Domácí tavený sýr za 15 minut!!! A je ho hodně!!!

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tvaroh

1 rovná kávová lžička jedlé sody

přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…)

1 lžička másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry



Labuti pirka