Recepty

Recepty

Šátečky nebo závin naslano

Listové těsto rozválené

Šátečky nebo závin naslano - celý článek...


Rychlý a chutný pórkový závin

listové těsto zatočené v roličce

Rychlý a chutný pórkový závin - celý článek...


Originální jednohubky

Uřízneme konce rohlíku

Originální jednohubky - celý článek...


Hlíva ústřičná na zázvoru

500 - 600 g hlívy ústřičné,

Hlíva ústřičná na zázvoru - celý článek...


Bomba proti chřipce

I kdyby nic jiného, je to jistě spousta vitamínů…..

Bomba proti chřipce - celý článek...


Mysuri dal z červené čočky

V Indii jsou všechny druhy luštěnin nazývány „dal“

Mysuri dal z červené čočky - celý článek...


Lassí - indický jogurtový nápoj

Klasické indické lassi je nápoj mixovaný

Lassí - indický jogurtový nápoj - celý článek...


marcipánové bonbony

V novém videu Dr.Oetker se přesvědčíte, že obarvit marcipán,

marcipánové bonbony - celý článek...


Pečený čaj

1 kg ovoce hrušky, jablka, pomeranče

Pečený čaj - celý článek...


Pochoutka a sirup z květu černého bezu

Smažené květy bezu - Kosmatice

Pochoutka a sirup z květu černého bezu - celý článek...


Rizoto po indicku

300 g rýže(celozrnné), 3OO g mrkve, 2 pórky,1 cibule, 2 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru nebo 1 lžičku sušeného, 20 g rozinek, špetka cukru, 2 lžičky kari koření....

Rizoto po indicku - celý článek...


Večeře z kuskusu

Důležitý je fakt, že kuskus se nevaří.

Večeře z kuskusu - celý článek...


Zdravý tavený sýr

Domácí tavený sýr za 15 minut!!! A je ho hodně!!!

Zdravý tavený sýr - celý článek...


Vegetariánská slepičí polévka

Vegetariánská slepičí polévka - celý článek...


Vločkovník

Z vloček uvaříme hustou kaši, osmahneme pokrájenou cibuli, uvaříme přes noc namočenou cizrnu a hrášek. Všechny ingredience smícháme a v pekáčku zapečeme.

Vločkovník - celý článek...


Masala

Kardamom v hmoždíři rozdrtíme. Do litru studené vody vložíme všechno koření a dáme vařit. Směs necháme převařit tak 10 minut, ale podle chuti. Po 10 minutách je vývar dost ostrý. Přidáme čaj a po jedné až pěti minutách přidáme cukr.

Masala - celý článek...


Ghí

V ajurvédské kuchyni je nezbytné přepouštěné máslo neboli ghí. Ghi platí v ajurvédě za prostředek omlazující. Jídla připravená s ghí jsou lépe stravitelná a tělo může snáze přijímat z potravy vitamíny.

Ghí - celý článek...